duminică, 17 februarie 2013

Chestia cu meteoritii


De cateva zile, interfonul de pe scara blocului e stricat. Aseară, pe la zece noaptea, doi tigănuși au intrat in scara blocului, și-au aprins căte o tigară și s-au cinstit cu o bere la pet. Am vrut să-i gonesc, dar m-am răzgandit repede. Dacă prind ură pe mine? Așa că m-am lipit de ușă și am ascultat ce vorbesc. 


Buică și Limbă. Așa am dedus că ii cheamă. Pe Limbă il stiu de mic. Sora lui e plecată in Anglia de vreo cinci ani. Anul trecut, in vară, cand a venit in vacantă in Romania, sora lui Limbă se lăuda că de atata stat in Marea Britanie a inceput să vorbească tigăneste cu accent englezesc. 

Pe Buică nu-l știu. Dar, din discutia cu Limbă, s-a dovedit a fi tare perspicace.
-Bă Limbă, ai văzut p'ăia cu meteoritu'?
-Dea. Di ce?
-Bă, dacă pica la noi o puneam!
-Pă' di ce?
-Il duceam la fer vechi, prostule! M-am gandit: il băgam in sobă vreo trei zile, băgam căldură la maxim și după aia il duceam la fer. Dacă avea și cupru... o puneam.
-Nu vezi bă că tot ăia are noroc! 
-Arasel. Bei beiatule, io zic să fim pregătiti. Dacă a căzut la ei, o să cade și la noi. Sau a chezut și l-a luat altii.

Pană pe la miezul noptii, cand i-au gonit vecinii, am aflat multe: Neumarkt e mai bună decat Bergenbier, Jenifer Lopez decat Inna, de la Billa se pot ciordi iogenii pe schimbu' doi și sora lui Limbă, Cica, englezoaica, e băgată adanc in scandalul steagurilor. A furat steaguri cu tinutul britanic ca să le pună pe la noi, dar a fost prinsă.

Maine e ședintă pe scara blocului. Dacă se propune repararea interfonului o să votez contra.


3 comentarii:

  1. Ma prapadesc de ris. Esti tare, doamna!!! Parca aud: BEI BEIAAATULEE

    RăspundețiȘtergere
  2. si tu de ce asculti pe la usi?!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Firmă autorizata repar interfoane. Relații de telefon email

    RăspundețiȘtergere