duminică, 24 februarie 2013

Incultura naste monstri


Natiunea noastra draga e plina de oameni plini de ei insisi.
Care mai de care mai destept, fiecare stie mai bine decat toata lumea - "nu...domnle, iti spun io ca asa e!"- si trebuie, musai, sa aiba si dreptate.

Cei de genul, care, din pacate sunt multi, mult prea multi la numar, nu se intreaba insa o clipa daca au si competenta necesara sa judece o situatie, o persoana. Sa nu vorbim de argumente, ca banuiesc ca putini sunt cei care stiu ce inseamna asa ceva. Iar cei care stiu, si le si folosesc, au, in general si ceva bun simt.
Nu vin sa dea cu bata doar pe motivul ca "e voie".
Printre altele, asta ne-a "adus" Revolutia romana: "dreptul" de a da cu bata. Oricui. Libertati nepermise de bunul simt, un alt concept pe cale de disparitie.
Sa ajungi sa faci un scop in viata din a desfiinta tot ce poti desfiinta doar de dragul de a o face, fara a te gandi la consecinte...sa dai cu gura neavizat, doar pentru "ca ai voie", sa fii preocupat mai mult de a judeca pe altii in loc sa-ti analizezi propriile actiuni...asta sa fie directia spre care ne indreptam? Asta este?
As lua masuri: pe loc!
Nu mai lasati dragi invatatori si profesori sa treaca clasa pe oricine. Pe oricine care "nu stie sa vorbeste" dar are gura mare. Nu-i mai lasati sa promoveze daca nu stiu tabla inmultirii si daca nu au citit ce trebuie sa-si insuseasca! Pentru ca incultura naste monstri, oameni de proasta calitate care urmeaza sa duca tara inainte.
Intrebati-va lucruri de bun simt, oameni buni, cantariti consecintele actiunilor voastre, altfel ne pierdem fiinta.
Pierdem tot!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu